Hej! Trevligt att ni blev intresserade av att besöka denna sida!

art.lanagraphic upptäcker ni konstverk  av Karlskrona baserad konstnär Svetlana Leuchuk, kan titta på bilder av olika evenemang där hon deltog och just får känna lite hennes konstnärliga liv.

Svetlana Leuchuk född 1976 och uppväxt i Vitryssland, har studerat konst där och slutfört sin utbildning med inriktning lärare i bildkonst och teknisk ritning.

Svetlana flyttade till Sverige sommaren 2010 från Minsk, tillsammans med sin dotter, bor på Sturkö och jobbar i sin design & art studio på Campus Gräsvik i Karlskrona.

Svetlanas första separatutställning i Sverige i 2012 hade titeln Riktning Skandinavia – ett uttryck för nystart och de utmaningar som mötet med Sverige betyder. Hon visade tavlor i akvarell i rena färger vilka symboliserade en stämning av den nya miljön. Konstutställningen på Litorinas lilla galleri var en succé, många tavlor var sålda.

Sedan dess tog konstnären del i olika tävlingar, arbetat med olika projekt och deltagit i internationella evenemang i Italien, Spanien, Frankrike, Storbritannien, Polen, Tyskland och USA.

Med denna värdefulla erfarenhet, utvecklat hon sitt konstnärskap och arbetat med sitt eget projekt senaste åren med önskan att bidra till stadens kultur, med hänsyn till Karlskronas kulturella intressanta miljö. Svetlana arbetar för närvarande flitigt med konstprojektet som kommer att realiseras redan i sommar i Karlskrona.

Den pittoreska staden där Svetlana bor och jobbar i, den vackra naturen, familjen, vännerna, såväl som resor, träffar med konstnärer ger henne inspiration för nya målningar och nya idéer. Varje tavla målas med känsla och kärlek, och genom målningar vill hon skicka en positiv energi till människor, väcka betraktarens känslor och tankar och ge också utrymme för personlig tolkning av konst. Och det finns en del av konstnärens själ i varje bild.

Svetlana målar i akvarell och akryl, tecknar med blyerts och tusch, gillar att experimentera, prova nya stilar och tekniker, tillämpar en lekfull attityd när hon målar. Motiven för målningar kan vara natur och djur, men Människor är oftast i fokus i målningar. Svetlana fångar rörelse  och de olika känslorna som man upplever, och vill behålla dem i bild.  Varje tavla berättar en historia.

Bland bilder här på hemsidan finns målningar till försäljning.

Ni kan köpa tillgängliga konstverk i ateljén i Karlskrona eller köpa dem genom världens ledande online konstgalleri SAATCHI ART.

Hittar ni inte den perfekta målningen här, eller vill ni beställa målningar efter egen idé och önskan? Tveka inte att kontakta konstnären och berätta det ni vill ha.

Kontakta om nu har några frågor eller vill besöka ateljén.

Ha det så fint!